Szolgáltatásainkról bővebben

Kiszálló Rendszergazda Szolgáltatás

Amikor mindenki csak dolgozik a gépekkel...

A számítógép egy munkahelyen -munkaeszköz. Mindenki csak használja, majd mikor elromlik, hívnak VALAKIT, aki kijavítja a HIBÁT. VALAKI lehet a Főnök, vagy egy másik alkalmazott, aki látott már számítógépet, hallott ERRŐL a hibáról, és úgy gondolja, tudja a megoldást. Az esetek egy részében, valóban meg tudják oldani a felmerült problémát. Majd a problémák sűrűsödnek, és végül minden veszni látszik. Kéőbb úgy gondolja VALAKI, hogy egy újratelepítés megoldja a problémát. Mikor kész, meglepve látják, hogy nem csak aktuális beállításaik, de dokumentumaik, levelezésük, sőt, a számlázó program összes tétele is hiányzik...

Mindez nem fordulhat elő, ha van a cégnek rendszergazdája!

Mai világunkban, ahol-amikor már szinte minden gépesített, minden otthonban és cégnél megtalálható számítógép, kell, hogy legyen legalább egy ember, aki tudja mi hogy működik, probléma esetén pillanatokon belül tud dönteni, és segíteni. Nem órák, vagy napok múlva, mert a dolgozóknak addig is dolgozni kell. A Tulajdonos, Ügyvezető, Cégvezető, Főnök, így is rohangál épp eleget, dolgozik, ügyet intéz, és nem ér rá, nem tud informatikai kérdésekkel, problémákkal foglalkozni, nem ez a szakterülete. Ha van egy szakember, aki ezzel is foglalkozik, az leveszi a terhet a vezetőség válláról, nem zaklatják majd a dolgozók ilyen problémákkal… Ha van egy ilyen szakember, az bármikor tud segíteni, akár táblázatkezelésben, kitöltésben, megnyithatatlan fájlok megnyitásában, Internetes, vagy email problémákban…akár távolról is, mert a távfelügyelet segítségével be tud lépni a gépbe, és úgy dolgozik rajta, mintha ott ülne előtte… A rendszergazda mindig tudja, hogy a cég számítógépei milyen állapotban vannak, mikor milyen meghibásodás várható (életkor, vagy jelenségek alapján), képes megelőzni, kijavítani a problémákat. Az ilyen szakember a vezetőség helyett tud Internet bekötéseket szervezni, nem kell a Vezetőnek sorba állnia szolgáltatóknál, és nem is vezetik meg különböző csomagokkal az ott ülő profitorientált üzletkötők, melyek egyike sem szakember, csak pénzt kap a csomag értékesítése után….

Számítógép karbantartás

Ahogy nekünk a pihenésre, regenerálódásra, a számítógépeinknek is szükségük van időnként karbantartásra. Ennek hiányában lassulni kezd, egyre melegebb lesz, és furcsa zajok kezdenek el hallatszani bekapcsoláskor. Ez a lassú haldoklás eltart egy ideig, majd nem indul el többé, vagy állandó újraindulással örvendeztet meg minket, nem a legjobbkor...

Ha Ön nem tudja mi ilyenkor a teendő, ne várja meg a nagyobb katsztrófát, hívjon szakembert!

Számítógép javítás

Ha Önnek elromlott a számítógépe, a legjobb helyen jár! Munkatársaink már szóban elmondott hibajelenségekből is gyorsan azonosítani tudják a hibát, sokszor azonnal tudják a megoldást, és a várható költségeket. Amennyiben Ön több probléma megoldására szeretne ajánlatot kapni, munkatársunk részletes költségvetést készít Önnek, mely tartalmazza a várható munkadíjat, és az alkatrész költségeket.

Tovább az ajánlatokhoz...

Programok telepítése

Kapott egy számítógépet, de nincs rajta Operációs Rendszer? A régi számítógépén használt Word, Excel,Power Point programokat, vagy éppen Outlook levelezőt, de az új gépén ezek nincsenek telepítve? Csatolt fájlt kapott fontos tartalommal, de nem tudja megnyitni? Jó helyen jár! Munkatársaink tudják mi a teendő! Az Ön igényei szerint telepítik számítógépére az Ön által megvásárolt programokat,vagy ajánlanak ingyenes alternatívát.

Vírusirtás

A számítógép egyre lassul, hirtelen felbukkanó reklámok teszik lehetetlenné a munkát, a böngésző nem akar megnyílni, kéretlen üzenetekkel bombázzák levelező fiókját... Ez bizony lehet vírus! Egyetlen vírus is sok a gépen, de tapasztalataink szerint ahol egy felbukkan, ott rövid időn belül rengeteg lesz. Monitorozzák mindennapi tevékenységünket, megszerzik féltve örzött adatainkat, és böngészési szokásainkhoz igazítják a mindennap felbukkanó kéretlen reklámokat. Ennek tetejébe még a számítógép sem azt csinálja amit kérünk tőle. Ha nagyon sok és sokféle vírus van a gépen, akkor már a jó vírusirtó sem segít, célszerű lementeni az adatokat, és újratelepíteni a rendszert.

Domain regisztráció

Ahhoz, hogy általunk kitalált névvel ellátott weboldalunk, és / vagy email címünk legyen, akár céges(pl.:laszlo@sajatkftm.hu), vagy magán (bela@farago.hu), választott nevünket regisztrálni kell az Interneten. Ezt egy Domain Regisztrátornál kezdeményezhetjük, számos saját adat megadásával, és a regisztrációs díj befizetésével. A választott név lesz a Domain.A domain regisztrációt ÉVENTE meg kell hosszabbítani, ha nem tesszük, a domain név „felszabadul", és mások által regisztrálható lesz! Ennek, mint a regisztrációnak, szintén díja van, az aktuális árat regisztrátorunktól tudhatjuk meg. A regisztrációt követően egy tárhelyet kell megjelölni, ahol a weboldalunk „lakik", és ahová az emailek érkeznek majd. Ezeket nem célszerű a saját számítógépünkön tárolni, főleg az internet szolgáltatók adta sávszélesség, és a változó IP címek miatt. Domain regisztrátorunknál lehetőség van tárhely bérlésére weboldalak, és email forgalom számára.

Tovább az ajánlatokhoz...

Webtárhely

Ha már van domain nevünk, és regisztrálva is van, szükségünk lesz egy tárhelyre, amelyen elérhető weboldalunk, és ahová érkezhetnek emailjeink, amíg meg nem kapjuk őket. A tárhelyet célszerű gyorsan elérhető, nagy sávszélességű kapcsolattal ellátni, erre nem alkalmas az otthoni előfizetés, de sok céges sem. Domain regisztrátorunknál kedvező áron bérelhetünk tárhelyet is, melyet az év 365 napján gyorsan elérhet bárki, aki weboldalunkat böngészné, és a tárhely szolgáltató a levelezés megvalósításával kapcsolatos bonyodalmakat is átvállalja.

Tovább az ajánlatokhoz...

Felhő alapú szolgáltatások (Cloud)

Mi is az a felhő?

Többféle felhő alapú szolgáltatást különböztethetünk meg, a közös bennük az, hogy a szolgáltatásokat nem az előttünk lévő számítógépen üzemeltetik, hanem egy szolgáltató távoli eszközein elosztva, a szolgáltatás üzemeltetési részleteitől a felhasználót megkímélve. Ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók hálózaton keresztül érhetik el, publikus felhő esetében az interneten keresztül, privát felhő esetében a helyi hálózaton vagy az szerverparkba adott saját szerveren, szintén interneten. Leginkább használt felhőszolgáltatás a tárhely és email szolgáltatás webmail hozzáféréssel.

A felhő előnyei:

A felhőbe mentett adatok munkatársaink számára elérhetőek az irodai számítógépünk kikapcsolása után is. Publikus felhő esetén egy szolgáltató szerverének egy részét béreljük, ezen tárolva adatainkat. Előnye: adatanik védve vannak, ha számítógépünk vagy merevlemezünk tönkremegy , egy másik gépről bárhonnan újra elérhetjük őket, biztonsági azonosítást követően. Nem kell nagy sávszélességű internet kapcsolattal rendelkező szervert fenntartanunk és üzemeltetnük, a szolgáltató több szerverén elosztva tárolt adataink bármilyen meghibásodás esetén is percek alatt elérhetőek lesznek. Nem kell foglalkoznunk szerver karbantartással, hackertámadások visszaszorításával, adataink állandó mentésével, ezt megoldja a szolgáltató. A szükséges adatok természetesen bármikor menthetők helyi irodai vagy otthoni számítógépünkre is.

Iroda a felhőben:

irodai munkához nem kell drága számítógépet vásárolni a folyton változó követelményekhez, hozzá Windows-t, Office-t, vagy egyéb szoftvert, elég egy olcsó számítógép ingyenes Linux rendszerrel. Az általunk választott Operációs Rendszerre a szolgáltató telepíti az általunk igényelt programokat. Ezek karbantartása, és vírusvédelme is a szolgáltató feladata, nekünk csak használni kell. Ilyenkor a tárhellyel együtt a programokat is béreljük.

Figyelem!

Körültekintően válasszunk felhő szolgáltatót, tekintve, hogy adataink kikerülnek a kezünkből, és nem tudjuk helyileg hol, milyen szervereken lesznek tárolva.

Webmester

Aki nincs fent az Interneten, az nics is...
Ebből - a mára már általános- szemléletből kiindulva bővítettük profilunkat, így ezentúl Domain regisztrációval, webtárhely bérbeadásával, és Weboldalak készítésével, karbantartásával is foglalkozunk.

Legyen Önnek is
EGYEDI, SZEMÉLYRE SZABOTT

honlapja!