Szolgáltatásainkról bővebben


Felhő alapú szolgáltatások (Cloud)

Mi is az a felhő?

Többféle felhő alapú szolgáltatást különböztethetünk meg, a közös bennük az, hogy a szolgáltatásokat nem az előttünk lévő számítógépen üzemeltetik, hanem egy szolgáltató távoli eszközein elosztva, a szolgáltatás üzemeltetési részleteitől a felhasználót megkímélve. Ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók hálózaton keresztül érhetik el, publikus felhő esetében az interneten keresztül, privát felhő esetében a helyi hálózaton vagy az szerverparkba adott saját szerveren, szintén interneten. Leginkább használt felhőszolgáltatás a tárhely és email szolgáltatás webmail hozzáféréssel.

A felhő előnyei:

A felhőbe mentett adatok munkatársaink számára elérhetőek az irodai számítógépünk kikapcsolása után is. Publikus felhő esetén egy szolgáltató szerverének egy részét béreljük, ezen tárolva adatainkat. Előnye: adatanik védve vannak, ha számítógépünk vagy merevlemezünk tönkremegy , egy másik gépről bárhonnan újra elérhetjük őket, biztonsági azonosítást követően. Nem kell nagy sávszélességű internet kapcsolattal rendelkező szervert fenntartanunk és üzemeltetnük, a szolgáltató több szerverén elosztva tárolt adataink bármilyen meghibásodás esetén is percek alatt elérhetőek lesznek. Nem kell foglalkoznunk szerver karbantartással, hackertámadások visszaszorításával, adataink állandó mentésével, ezt megoldja a szolgáltató. A szükséges adatok természetesen bármikor menthetők helyi irodai vagy otthoni számítógépünkre is.

Iroda a felhőben:

irodai munkához nem kell drága számítógépet vásárolni a folyton változó követelményekhez, hozzá Windows-t, Office-t, vagy egyéb szoftvert, elég egy olcsó számítógép ingyenes Linux rendszerrel. Az általunk választott Operációs Rendszerre a szolgáltató telepíti az általunk igényelt programokat. Ezek karbantartása, és vírusvédelme is a szolgáltató feladata, nekünk csak használni kell. Ilyenkor a tárhellyel együtt a programokat is béreljük.

Figyelem!

Körültekintően válasszunk felhő szolgáltatót, tekintve, hogy adataink kikerülnek a kezünkből, és nem tudjuk helyileg hol, milyen szervereken lesznek tárolva.

Webmester

Aki nincs fent az Interneten, az nics is...
Ebből - a mára már általános- szemléletből kiindulva bővítettük profilunkat, így ezentúl Domain regisztrációval, webtárhely bérbeadásával, és Weboldalak készítésével, karbantartásával is foglalkozunk.

Legyen Önnek is
EGYEDI, SZEMÉLYRE SZABOTT

honlapja!